nieuws

Groeneweg wint prijsvraag specialistisch reinigen

Geen categorie

'Winnen = opdracht binnen'. Zo werd de prijsvraag voor specialistisch reinigen in het juninummer van Service Management aangekondigd. Vijf partijen dongen mee naar de reinigingsopdracht bij het Da Vinci College in Dordrecht. Winnaar is Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf Groeneweg. Voor het regionale opleidingencentrum voor Zuid-Holland-Zuid bedacht de architect een imponerend, zeventien meter hoog, latraamwerk voor het atrium, […]

'Winnen = opdracht binnen'. Zo werd de prijsvraag voor specialistisch reinigen in het juninummer van Service Management aangekondigd. Vijf partijen dongen mee naar de reinigingsopdracht bij het Da Vinci College in Dordrecht. Winnaar is Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf Groeneweg.

Voor het regionale opleidingencentrum voor Zuid-Holland-Zuid bedacht de architect een imponerend, zeventien meter hoog, latraamwerk voor het atrium, maar het onderhouden daarvan bleek een probleem. Dus initieerden Patrick Wolfert, directeur/eigenaar van PGW Advies uit Deventer en Arie Schouten, hoofd Dienst Operations van het Da Vinci College, een prijsvraag uit.

Op 5 september vond de beoordeling plaats op basis van vier criteria: de geboden oplossing, de compleetheid van de offerte, de haalbaarheid van de uitvoering en de prijs. De offertes waren zeer divers, zo ook de inzet van hoogwerkers en de aangeboden methode voor het stofwissen van de verticale latten.

Qua prijs hebben Schouten en Wolfert de aanbiedingen beoordeeld op de gemiddelde prijs: ‘Dit omdat de gemiddelde prijs prijsduiken voorkomt. En zeker in dit geval, waar resultaat en veiligheid belangrijk zijn, is een goede prijs belangrijk', benadrukt Wolfert.

Op basis van de vier criteria komt Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf Groeneweg uit Dordrecht als beste uit de bus. ‘Vermeldenswaardig is dat zij als enige partij in hun aanbieding helder en uitgebreid uiteenzetten welke veiligheidsmaatregelen zij treffen voor het werken op hoogte', meldt Schouten.

Op 14 september wordt de opdracht ondertekend; in de week van 17 oktober vindt de eerste uitvoering plaats.

In het oktobernummer van Service Management een uitvoerig verslag van de beoordeling.

Reageer op dit artikel