nieuws

Groot aantal spookfacturen in omloop

Geen categorie

Het oplichtersgilde is de afgelopen week behoorlijk actief geweest. Uit diverse bronnen (LinkedIn-groepen, de website van MKB-Nederland en het Fraudemeldpunt ) komt de volgende kleine inventarisatie:

  • Handel Registratie voor het MKB: 261,80 euro voor inschrijving in een onduidelijk register. In de kleine lettertjes staat dat het een aanbieding betreft en geen nota, maar de opmaak van de brief is die van een factuur.
  • Internet Registratie Service: 98,77 euro voor adverteren op een website die inmiddels geblokkeerd is.
  • Marketing Advies Groep uit Arnhem. Het bedrijf vraagt ondernemers een fax terug te sturen, waarmee ze in werkelijkheid een advertentiecontract ondertekenen. Een paar dagen na de truc met de fax volgt een nota van 2841,72 euro voor advertenties op de internetsites degoudenbedrijvengids.nl en algemeenbedrijvengids.nl, die inmiddels gestopt, respectievelijk geblokkeerd zijn.
  • OfficeDirect24: 295,12 euro voor onduidelijke software. In heel kleine lettertjes wordt vermeld dat het om een aanbieding gaat.

Wie een dergelijke nota ontvangt kan het beste contact opnemen met het Steunpunt Acquisitiefraude. Deze organisatie heeft ook een meldlijn: 055-5059780.

Bron: F&A Signalen

Reageer op dit artikel