nieuws

Hardere maatregelen tegen diefstal airbags

Geen categorie

De diefstal van onder meer airbags, radio's en navigatiesystemen uit auto's moet harder worden aangepakt. Dat vindt de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). AVc heeft een aantal voorstellen opgesteld waarover de stichting vrijdag met staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) praat. Volgens AVc is een airbag in deze tijden van crisis een gewild item. Het auto-onderdeel […]

De diefstal van onder meer airbags, radio's en navigatiesystemen uit auto's moet harder worden aangepakt. Dat vindt de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). AVc heeft een aantal voorstellen opgesteld waarover de stichting vrijdag met staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) praat.

Volgens AVc is een airbag in deze tijden van crisis een gewild item. Het auto-onderdeel levert ongeveer 600 euro op op de illegale markt, aldus de stichting. De diefstal van airbags is al jaren een probleem, maar het lijkt erop dat de populariteit onder criminelen toeneemt. Volgens de stichting moet de politie daarom veel meer samenwerken met instanties als gemeentes en zou er meer aan preventie moeten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld de verlichting in openbare gebieden.

Reageer op dit artikel