nieuws

Hoogleraar: ‘Meer innovatie van ouderenzorg’

Geen categorie

De overheid moet meer investeren in vernieuwing en verbetering van de zorg voor kwetsbare ouderen. Daarvoor pleit prof. dr. Wilco Achterberg in zijn intreerede als hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Achterberg spreekt zijn rede vrijdag 23 september 2011 uit.Volgens hem gaat er relatief weinig geld binnen de gezondheidszorg naar […]

De overheid moet meer investeren in vernieuwing en verbetering van de zorg voor kwetsbare ouderen. Daarvoor pleit prof. dr. Wilco Achterberg in zijn intreerede als hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Achterberg spreekt zijn rede vrijdag 23 september 2011 uit.

Volgens hem gaat er relatief weinig geld binnen de gezondheidszorg naar de langdurige zorg voor hulpbehoevende ouderen: ongeveer een zestiende deel. Daardoor blijven innovaties achter. Hij pleit niet alleen voor meer handen aan het bed van de ouderen, maar ook voor meer brein.

Reageer op dit artikel