nieuws

Informatiebijeenkomst vacature gezinshuisouder

Geen categorie

Rubicon jeugdzorg beschikt over zeven gezinshuizen op het terrein in Horn. Hier worden jeugdigen opgevangen die wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Een van de huizen staat al geruime tijd leeg en daarom wordt hard gezocht naar nieuwe gezinshuisouders. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de informatiebijeenkomst op 14 september in de Beatrixzaal van Rubicon bij te wonen.

Rubicon zoekt een stel met of zonder eigen kinderen dat de eigen woon- en leefsituatie wil verruilen om als gezinshuisouder 24/7 te wonen en werken op het terrein in Horn. De gezinshuisouder krijgt een contract en salaris op basis van 36 uur per week. Het terrein van Rubicon ligt aan de rand van het dorp, te midden van de bossen en vlakbij de gemeente Roermond, een stad met veel voorzieningen. Er bevinden zich zeven vrijstaande gezinshuizen en een beperkt aantal behandelgroepen op het terrein. Tevens is er een aantal voorzieningen, zoals het centraal bureau, een zwembad en speeltuintjes.

Taken van gezinshuisouders
De gezinshuisouders voeden de jeugdigen op, hierbij rekening houdend met hun specifieke problemen. De eigen ouders worden hierbij betrokken en behouden een belangrijke positie. Tot de taken van een gezinshuisouder behoren het observeren, behandelen, begeleiden, verzorgen, stimuleren en activeren van de jeugdigen. Er wordt zoveel mogelijk een 'normale' gezinssituatie gecreëerd.

Informatiebijeenkomst
Tijdens een speciale informatiebijeenkomst wordt er meer informatie gegeven over de gezinshuizen en de taken van gezinshuisouders. Ook zal een aantal gezinshuisouders aanwezig zijn om hun ervaringen te delen en er is ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wanneer: 14 september 2011
Waar: Beatrixzaal, Rubicon jeugdzorg in Horn
Kosten: geen
Organisatie: Rubicon jeugdzorg
Meer informatie:
http://www.rubicon-jeugdzorg.nl
vacature@rubicon-jeugdzorg.nl

Reageer op dit artikel