nieuws

Kärcher spant rechtszaak aan tegen Tennant

Geen categorie

Kärcher, wereldmarktleider in reinigingstechnologie, heeft rechtszaken aangespannen tegen nationale vestigingen van concurrent Tennant. Het betreft foutieve en misleidende reclamecampagnes voor schrobzuigmachines met ec‑H2O technologie door Tennant in Duitsland, België en het UK. Tennant beweert in advertenties dat gewoon kraanwater in schrobzuigmachines kan worden geconverteerd in ‘actief water'. Dat water heeft hetzelfde effect als een krachtig […]

Kärcher, wereldmarktleider in reinigingstechnologie, heeft rechtszaken aangespannen tegen nationale vestigingen van concurrent Tennant. Het betreft foutieve en misleidende reclamecampagnes voor schrobzuigmachines met ec‑H2O technologie door Tennant in Duitsland, België en het UK.

Tennant beweert in advertenties dat gewoon kraanwater in schrobzuigmachines kan worden geconverteerd in ‘actief water'. Dat water heeft hetzelfde effect als een krachtig schoonmaakdetergent. Beweerd wordt dat dit procedé zijn eigen ‘krachtig schoonmaakdetergent' ontwikkelt, met als resultaat dat de aankoop van een allesreiniger niet langer nodig is. Deze claims werden wetenschappelijk onderzocht door een onafhankelijk onderzoeksinstituut en weerlegd in een uitgebreid expertenrapport.

‘Als toonaangevende onderneming in reinigingsapparatuur vertegenwoordigen we ook het respect en de betrouwbaarheid van onze sector. Onze klanten moeten op hun producenten kunnen vertrouwen. De claims van Tennant zijn misleidend en wetenschappelijk totaal onhoudbaar. De onderneming probeert zich daarmee op een bijzonder oneerlijke manier te onderscheiden van de concurrentie – en maakt klanten een belofte die ze onmogelijk kan nakomen', aldus Kärcher.

Bij Kärcher werken meer dan 8000 mensen in 50 landen en op 75 vestigingen. Het familiebedrijf werd in 1935 opgericht en produceert zijn reinigingsapparatuur in zeven landen. Wereldwijd zijn er 50.000 servicecentra. Meer dan 600 ingenieurs en technici werken in ontwikkelingscentra aan nieuwe probleemoplossingen.

Meer informatie: www.karcher.nl

Reageer op dit artikel