nieuws

Mariniers beveiligen weer schip tegen piraten

Geen categorie

Zwaarbewapende mariniers gaan opnieuw een groot transportschip van een Nederlands bedrijf beveiligen tegen piraten. Het schip, de Mighty Servant 3 van de firma Dockwise, en twee sleepboten vertrekken begin oktober vanuit Singapore naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag gemeld, op de dag dat in Singapore mariniers aan […]

Zwaarbewapende mariniers gaan opnieuw een groot transportschip van een Nederlands bedrijf beveiligen tegen piraten. Het schip, de Mighty Servant 3 van de firma Dockwise, en twee sleepboten vertrekken begin oktober vanuit Singapore naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag gemeld, op de dag dat in Singapore mariniers aan boord gingen van een ander transportschip dat ook naar Sharjah vaart. Half maart werden voor het eerst militaire beveiligers ingezet om enkele Nederlandse kwetsbare koopvaardijschepen te beschermen tegen mogelijke aanvallen van vaak Somalische piraten.

Defensie verwacht volgend jaar 20 keer zo'n team in te zetten, zo bleek donderdag uit de begroting voor 2012.

Reageer op dit artikel