nieuws

Marleen Barth: Ontslag voor duizenden ggz-werknemers in 2012

Geen categorie

Door de bezuinigingen in de ggz verliezen duizenden werknemers volgend jaar hun baan. Dat voorspelt de voorzitter van GGZ Nederland Marleen Barth in de Volkskrant. In de ggz wordt volgend jaar met bijna 600 miljoen euro bezuinigd. 'Wij gebruiken geen dure MRI-scans zoals ziekenhuizen, dus bezuinigingen leiden in de ggz al snel tot ontslagen',  aldus […]

Door de bezuinigingen in de ggz verliezen duizenden werknemers volgend jaar hun baan. Dat voorspelt de voorzitter van GGZ Nederland Marleen Barth in de Volkskrant.

In de ggz wordt volgend jaar met bijna 600 miljoen euro bezuinigd. 'Wij gebruiken geen dure MRI-scans zoals ziekenhuizen, dus bezuinigingen leiden in de ggz al snel tot ontslagen',  aldus Marleen Barth in de krant. In 2012 moeten er 7000 fulltimebanen verdwijnen. De meeste ontslagen zullen bij het ondersteunend personeel vallen, maar ook directe zorgverleners zullen ontslagen worden, verwacht de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel