nieuws

Meewerken aan richtlijn HNW?

Geen categorie

Om niet iedere organisatie het wiel te laten uitvinden, is NEN van plan een Nederlandse Praktijkrichtlijn 'Het Nieuwe Werken' (HNW) te ontwikkelen. In de normcommissies Platform Ergonomie en Meubelen voor Kantoren zijn er al geruime tijd discussies over HNW. Uit deze discussies blijkt dat er bij de invoering van een dergelijke richtlijn veel om de […]

Om niet iedere organisatie het wiel te laten uitvinden, is NEN van plan een Nederlandse Praktijkrichtlijn 'Het Nieuwe Werken' (HNW) te ontwikkelen.

In de normcommissies Platform Ergonomie en Meubelen voor Kantoren zijn er al geruime tijd discussies over HNW. Uit deze discussies blijkt dat er bij de invoering van een dergelijke richtlijn veel om de hoek komt kijken. Er moet niet alleen worden nagedacht over ICT en de inrichting van de werkplek, maar ook over aspecten als bedrijfscultuur, communicatie en implementatie.

De multidisciplinaire begeleidingscommissie die NEN wil oprichten, moet een procesdocument opleveren met daarin een methodiek over hoe de invoering het beste kan plaatsvinden, rekening houden met genoemde aspecten. Het document moet dus praktische handvatten bieden.

Meer weten? ir. Mirjam van der Gugten, consultant NEN Arbeid, tel: 015 – 2 690 357, e-mail: arbeid@nen.nl. (Bron: NEN).

Reageer op dit artikel