nieuws

Minimale omzetgroei schoonmaakbranche

Geen categorie

In de schoonmaakbranche is de omzet in het tweede kwartaal van 2011 met 0,2 procent gegroeid in vergelijking met de omzet in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze omzetgroei werd gerealiseerd met afzetprijzen die 1,8 procent hoger lagen dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. De schoonmakers deden het in de eerste helft van […]

In de schoonmaakbranche is de omzet in het tweede kwartaal van 2011 met 0,2 procent gegroeid in vergelijking met de omzet in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze omzetgroei werd gerealiseerd met afzetprijzen die 1,8 procent hoger lagen dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De schoonmakers deden het in de eerste helft van 2011 slechter dan de andere zakelijke dienstverleners. De zakelijke dienstverlening als geheel zette 3,3 procent meer om dan een jaar eerder.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet van de subbranche interieurreiniging van gebouwen lag in het tweede kwartaal van 2011 vrijwel op eenzelfde niveau als in het tweede kwartaal van 2010. De omzet werd gerealiseerd met een kleiner omzetvolume. De afzetprijzen van de interieurreinigers stegen met 1,8 procent, net zoveel als in de totale schoonmaakbranche.

Uit de conjunctuurtest van juli 2011 blijkt dat steeds meer bedrijven in de schoonmaakbranche pessimistisch gestemd zijn over het economische klimaat in het tweede kwartaal. Per saldo ervaart vijf procent van hen het economische klimaat als ongunstig.
Begin 2009 bereikte het oordeel van de ondernemers een dieptepunt, gevolgd door een periode van verbetering tot het tweede kwartaal van 2010. Sindsdien fluctueert het oordeel van de schoonmaakbranche. Voor het derde kwartaal geeft per saldo vijf procent van de ondernemers een negatief oordeel.


Reageer op dit artikel