nieuws

NU’91: ‘In de zomer grote onderbezetting in zorg’

Geen categorie

Afgelopen zomer was er elke dag onderbezetting in de zorg. Dat stelt beroepsorganisatie NU'91 maandag op basis van een speciaal meldpunt waar verpleegkundigen en verzorgers hun klachten over onderbezetting kwijt konden. Het meldpunt was geopend van 21 juli tot half september. In deze periode zijn 1050 meldingen binnengekomen. Dat was uit het hele land en […]

Afgelopen zomer was er elke dag onderbezetting in de zorg. Dat stelt beroepsorganisatie NU'91 maandag op basis van een speciaal meldpunt waar verpleegkundigen en verzorgers hun klachten over onderbezetting kwijt konden.

Het meldpunt was geopend van 21 juli tot half september. In deze periode zijn 1050 meldingen binnengekomen. Dat was uit het hele land en in alle sectoren, al hadden verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en de ziekenhuizen het meeste gebrek aan personeel.
Dit leidde onder meer tot een klacht van een 18-jarige student van de toneelschool, die zonder begeleiding mensen moest wassen, terwijl hij juist met alles behalve mensen wassen wilde helpen. Bij de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is het een aantal keer voorgekomen dat een afdeling onbemand was. Zelfs het 24-uursnummer voor ambulante patiënten was niet altijd bereikbaar.

Meer informatie: NU'91.

Reageer op dit artikel