nieuws

Onderzoek: Zorg heilig voor Nederlanders

Geen categorie

De gezondsheidszorg is heilig voor de 'gemiddelde' Nederlander. Uit een onderzoek van de Volkskrant, uitgevoerd door TNS Nipo, blijkt dinsdag 20 september 2011 dat 'de Nederlander' geen cent op de zorg zou bezuinigingen. Ook voor de politie geldt dat. De hypotheekrenteaftrek is echter helemaal niet heilig. Ook kan er minder geld naar Ontwikkelingssamenwerking en Defensie.De vraag […]

De gezondsheidszorg is heilig voor de 'gemiddelde' Nederlander. Uit een onderzoek van de Volkskrant, uitgevoerd door TNS Nipo, blijkt dinsdag 20 september 2011 dat 'de Nederlander' geen cent op de zorg zou bezuinigingen.

Ook voor de politie geldt dat. De hypotheekrenteaftrek is echter helemaal niet heilig. Ook kan er minder geld naar Ontwikkelingssamenwerking en Defensie.
De vraag aan de deelnemers was waarop ze zouden bezuinigingen als de begroting met respectievelijk 35 miljard, 18 miljard en 5 miljard euro minder moest.
Voor het huidige kabinet is de hypotheekrenteaftrek onaantastbaar en dat geldt ook voor de VVD-stemmers die aan het onderzoek mee deden. Van alle anderen mag de aftrek worden beperkt.
Mensen ontzien zichzelf niet. Zo mag de belasting omhoog, zowel de btw als de inkomstenbelasting, als er meer moet worden bezuinigd. Als de nood echt aan de man komt, dan moet de AOW-leeftijd naar 67, gaan de ambtenarensalarissen omlaag en de huren flink omhoog.

Reageer op dit artikel