nieuws

Open dag NIOO Wageningen op 10-9 in teken van duurzaam pand

Geen categorie

Op zaterdag 10 september a.s. staan de deuren van het Nederlands Instituut voor Ecologie(NIOO-KNAW) open. Dat is ter ere van de officiële opening van het nieuwe duurzame onderzoekscomplex in Wageningen, die twee dagen daarvoor plaatsvindt. Een gevarieerd programma is samengesteld (van 11 tot 17 uur) over het ecologische onderzoek dat er wordt uitgevoerd, van antibiotica-producerende bacteriën tot […]

Op zaterdag 10 september a.s. staan de deuren van het Nederlands Instituut voor Ecologie
(NIOO-KNAW) open. Dat is ter ere van de officiële opening van het nieuwe duurzame onderzoekscomplex in Wageningen, die twee dagen daarvoor plaatsvindt.

Een gevarieerd programma is samengesteld (van 11 tot 17 uur) over het ecologische onderzoek dat er wordt uitgevoerd, van antibiotica-producerende bacteriën tot de persoonlijkheden van vogels, en van het herstellen van meren vol algen tot biologische invasies.

Daarnaast is er ook aandacht voor het gebouw zelf (ontwerp van Claus & Kaan Architecten) en de ecotechnologie erachter.
Het gebouw is een landelijke voorbeeldlocatie voor innovatief bouwen met de natuur als inspiratiebron.

De uitnodiging onmschrijft het als volgt: kom duurzaam poepen, stroom uit planten op het groene dak ontdekken of ecologisch prikkeldraad testen!

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bestudeert hoe de natuur werkt.
De ongeveer 250 medewerkers kijken naar het DNA van minuscule bacteriën, naar de biodiversiteit van complete ecosystemen en alles daar tussenin. De natuur levert niet alleen inspiratie voor een innovatief gebouw, maar voor de hele maatschappij. Ecologische kennis kan helpen om onze economie te verduurzamen en onze planeet leefbaar te houden.

Droevendaalsesteeg 10 / 6708 PB Wageningen / Postbus 50 / 0317- 473400
www.nioo.knaw.nl  / http://www.nieuwbouwnioo.nl/

KLIK HIER  om de uitnodiging te lezen.

Reageer op dit artikel