nieuws

Ouderenbond wil meer openbare wc’s

Geen categorie

Ouderenbond ANBO dringt er bij treinvervoerders en de overheid op aan dat er genoeg toiletten in treinen en op stations zijn. Ook in winkelgebieden moeten er voldoende schone openbare toiletten zijn. Dat zei zaterdag een woordvoerster van de ANBO naar aanleiding van een artikel in het AD over te weinig openbare wc's. Volgens haar klagen […]

Ouderenbond ANBO dringt er bij treinvervoerders en de overheid op aan dat er genoeg toiletten in treinen en op stations zijn. Ook in winkelgebieden moeten er voldoende schone openbare toiletten zijn.

Dat zei zaterdag een woordvoerster van de ANBO naar aanleiding van een artikel in het AD over te weinig openbare wc's.

Volgens haar klagen ouderen niet massaal over het gebrek aan toiletten, maar komen er wel regelmatig opmerkingen binnen over vieze en niet goed bereikbare toiletten. De organisatoren van dagtochtjes met een bus houden er volgens haar altijd rekening mee dat er tussentijdse 'plasstops' worden gemaakt.

Uroloog Paul Kil zegt in het AD dat veel ouderen in een isolement raken omdat ze geen dagtochtjes meer durven te maken: 'En als ze een dagje uit zijn, drinken ze niet. Dat is op oudere leeftijd in verband met uitdroging schadelijk'.

Bron: ANP 2011

Reageer op dit artikel