nieuws

Project helpt hulpverleners na geweld

Geen categorie

De regiopolitie Gelderland-Midden, de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VVGM) en beveiligingsbedrijf Trigion gaan samen de gevolgen van geweld en agressie tegen hun medewerkers aanpakken. De drie partijen hebben Europese subsidie gekregen voor het project OPPAS (Ontketende Procesgerichte en Proactieve Samenwerking). De partijen vertegenwoordigen samen politie, brandweer, ambulance, arrestantenverzorgers, toezichthouders bij justitie en asielzoekerscentra en beveiligers […]

De regiopolitie Gelderland-Midden, de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VVGM) en beveiligingsbedrijf Trigion gaan samen de gevolgen van geweld en agressie tegen hun medewerkers aanpakken. De drie partijen hebben Europese subsidie gekregen voor het project OPPAS (Ontketende Procesgerichte en Proactieve Samenwerking).

De partijen vertegenwoordigen samen politie, brandweer, ambulance, arrestantenverzorgers, toezichthouders bij justitie en asielzoekerscentra en beveiligers van evenementen. Vrijwel iedereen krijgt elk jaar zeker eenmaal per jaar te maken met verbaal of fysiek geweld.

Volgens de politie is door de zware belasting het ziekteverzuim in de afgelopen 3 jaar fors gestegen. OPPAS moet de werknemers weerbaarder maken tegen geweld en werkgevers helpen bij betere begeleiding en nazorg.

Reageer op dit artikel