nieuws

Rechter: Zorgovereenkomst in extreem geval opzegbaar

Geen categorie

De rechter heeft op 13 september 2011 geoordeeld dat Vierstroom gewichtige redenen had om de zorgovereenkomst met een van haar cliënten te weten mevrouw K. (84) uit Zoetermeer, per 1 september op te zeggen. De heer K. had namens zijn moeder een kort geding aangespannen om te voorkomen dat haar zorgovereenkomst wordt opgezegd.De reden van […]

De rechter heeft op 13 september 2011 geoordeeld dat Vierstroom gewichtige redenen had om de zorgovereenkomst met een van haar cliënten te weten mevrouw K. (84) uit Zoetermeer, per 1 september op te zeggen.

De heer K. had namens zijn moeder een kort geding aangespannen om te voorkomen dat haar zorgovereenkomst wordt opgezegd.
De reden van opzegging door Vierstroom is het al jaren onacceptabele gedrag van de zoon die door zijn optreden in de instelling, medewerkers het onmogelijk maakt hun werk te doen. Grove verwijten van de heer K. als zou zijn moeder niet goed worden verzorgd, zijn debet aan het besluit van Vierstroom.

Onwerkbare situatie
De rechter stelt dat de situatie dermate onwerkbaar is geworden en dat het onderlinge vertrouwen dusdanig is geschaad, dat Vierstroom gewichtige redenen had om de overeenkomst op te zeggen.
Uiteraard blijft Vierstroom de zorgverlening aan deze cliënt voorzetten totdat er een plek vrijkomt in een van de verpleeghuizen waar de cliënt op de wachtlijst staat.

Reageer op dit artikel