nieuws

Refaja trekt stekker uit fusie met OZG

Geen categorie

De fusie van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal gaat niet door. Het Refaja heeft de stekker eruit getrokken. Dat meldt RTV Noord. Het ziekenhuis kijkt of er een fusie mogelijk is met de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen. Aanleiding is het bericht van de vereniging van Nederlandse chirurgen dat […]

De fusie van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal gaat niet door. Het Refaja heeft de stekker eruit getrokken. Dat meldt RTV Noord.

Het ziekenhuis kijkt of er een fusie mogelijk is met de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen. Aanleiding is het bericht van de vereniging van Nederlandse chirurgen dat het verzorgingsgebied van een ziekenhuis 300.000 inwoners moet hebben. Dat wordt volgens Refaja directeur Guus Bruins niet gehaald door een fusie de Ommelander Ziekenhuis Groep.

Onaangenaam verrast
De raad van bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep zegt onaangenaam verrast te zijn. Volgens voorzitter Martin Zijlstra gaat de samenwerking met het Refaja wel verder. Ook de plannen voor nieuwbouw langs de A7 gaan gewoon door zegt Zijlstra.
Het OZG zoekt nu nog meer toenadering tot het UMCG.

Reageer op dit artikel