nieuws

SEC wil informatie over buitenlandse rekeningen bedrijven

Geen categorie

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bedrijven als Dow Chemical, Caterpillar en CIT Group verzocht te onthullen hoeveel geld zij op buitenlandse rekeningen (offshore) hebben staan. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De Amerikaanse overheid belast Amerikaanse bedrijven op inkomsten die wereldwijd worden vergaard, maar stelt het heffen van belasting daarop uit totdat het geld binnen de landsgrenzen is. Als gevolg daarvan houden de bedrijven graag tegoeden aan in het buitenland, vooral als ze daar willen investeren.

Eerder dit jaar wilde de SEC informatie van Microsoft. De softwaregigant beschikt over meer dan 50 miljard dollar in contanten. Daarvan staat 42 miljard dollar op buitenlandse rekeningen.

(ANP)

Reageer op dit artikel