nieuws

SRA wil zuivere discussie over scheiding controle & advies accountantsdiensten

Geen categorie

De organisatie van zelfstandige openbare accountantskantoren in Nederland SRA is van mening dat er in de discussie rond de gedwongen splitsing van de boekencontrole en adviesdiensten van accountantskantoren onderscheid moet worden gemaakt tussen beursgenoteerde bedrijven en het MKB-segment.

De Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten laat dat weten naar aanleiding van de berichtgeving in het Financieele Dagblad (FD) dat zich een Kamermeerderheid aftekent voor zo’n splitsing. ‘Het bestuur van SRA is onaangenaam getroffen door de onzorgvuldige berichtgeving van het FD vanmorgen,’ zo stelt SRA. ‘Op de voorpagina kopt de krant ‘Kamermeerderheid voor gedwongen splitsing boekencontrole en adviesdiensten’, zonder in de begeleidende tekst enig onderscheid te maken tussen beursgenoteerde bedrijven en het MKB-segment.’
 
‘Tijdens het SRA-Nieuwspoortseminar van afgelopen maandag was duidelijk dat Plasterk (PvdA), Koolmees (D66) en Van Vliet (PVV) op dit dossier een onderscheid willen maken tussen financiële instellingen, overige beursgenoteerde ondernemingen en bedrijven in het MKB.  Als er al sprake zou moeten zijn van scheiding controle en advies, zal dat zeker niet wenselijk zijn voor MKB-ondernemingen. Dit zou onnodige extra administratieve lasten met zich mee brengen en ten koste gaan van de kwaliteit van accountantsdiensten in het MKB. SRA roept partijen op om de te voeren discussie in de komende periode binnen de diverse gremia zuiver te houden,’ aldus SRA.

Reageer op dit artikel