nieuws

Steenmarters in schoolplafond: ‘urine lekt de klassen in’

Geen categorie

Burgemeester Mark Slinkman van Rijnwaarden heeft de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden gevraagd om met spoed een onderzoek in te stellen naar de risico's die kinderen en leerkrachten lopen in basisschool de Overlaat in Tolkamer. De directie van de school heeft vorige week een grote vlooienplaag bestreden. De school sloot daarom twee dagen haar dueren, maar […]

Burgemeester Mark Slinkman van Rijnwaarden heeft de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden gevraagd om met spoed een onderzoek in te stellen naar de risico's die kinderen en leerkrachten lopen in basisschool de Overlaat in Tolkamer.

De directie van de school heeft vorige week een grote vlooienplaag bestreden. De school sloot daarom twee dagen haar dueren, maar vorige week donderdag ging de school weer open.  

Oorzaak van de vlooienplaag is een familie steenmarters in het plafond van de school. De gemeente en de school kunnen geen maatregelen nemen tegen de wettelijk beschermde diersoort.

Slinkman: "De kinderen zitten uren per dag onder bergen uitwerpselen en de kadavers van prooidieren. Urine lekt de klassen in. Ik wil weten hóe ongezond dat is, om vervolgens alsnog maatregelen te kunnen nemen. Steenmarters zijn mooie dieren, maar de gezondheid van de kinderen moet wel van twee naar één.".

Directrice Sandra van Diessen strijdt al jaren tegen de vernieling en vervuiling van haar school. "Het is genoeg geweest, dit mag de kinderen en leerkrachten niet langer worden aangedaan. De Overlaat moet steenmartervrij worden."

In een eerste telefonische reactie heeft de heer Ype Schat, directeur van VGGM aangegeven nog vandaag een eerste verkennend bezoek aan de school te laten brengen.

KLIK HIER om naar de webiste van de gemeente Rijnwaarden te gaan en het bericht te lezen.

Reageer op dit artikel