nieuws

TNO start onderzoeksprogramma social media

Geen categorie

TNO gaat onderzoek doen naar de kansen en invloed van social media. Daarvoor zal het onderzoeksinstituut onder meer gaan samenwerken met bedrijven die vergevorderd zijn bij de inzet hiervan. 'We staan aan het begin van grote veranderingen met grote impact op medewerkers, de organisatie en klanten', aldus Wout Hofman, senior onderzoeker bij TNO. Hij noemt […]

TNO gaat onderzoek doen naar de kansen en invloed van social media. Daarvoor zal het onderzoeksinstituut onder meer gaan samenwerken met bedrijven die vergevorderd zijn bij de inzet hiervan.

'We staan aan het begin van grote veranderingen met grote impact op medewerkers, de organisatie en klanten', aldus Wout Hofman, senior onderzoeker bij TNO.
Hij noemt de recente trend 'bring your own device', waarbij werknemers hun eigen smartphone of iPad voor hun werk gebruiken.

Volgens TNO zijn er nu zo veel ontwikkelingen dat het nodig is om een groot onderzoeksprogramma op te starten. Daarbij wordt onderzocht hoe bedrijven social media effectief kunnen inzetten voor hun merkenbeleid, maar ook intern.

Het gaat niet alleen om het gebruik van social media voor het verbeteren van de relaties met klanten, zoals het geval is bij webcare.
Ook wordt volgens Hofman onderzocht 'wat de invloed is van deze veranderingen op de businessmodellen van bedrijven, de IT-organisatie en het personeelsbeleid. (Bron: TNO )

Reageer op dit artikel