nieuws

‘Veiligheid ICT Staat in geding’

Geen categorie

De veiligheid van de Staat zou bij aan ICT gerelateerde incidenten sinds 2009 14 keer in het geding geweest. Dat blijkt volgens Webwereld en Nu.nl uit een lijst van beveiligingsincidenten, die zij in handen kregen na een beroep op Wet openbaarheid bestuur (Wob). In zeven van de gevallen was sprake van een gerichte aanval; in […]

De veiligheid van de Staat zou bij aan ICT gerelateerde incidenten sinds 2009 14 keer in het geding geweest. Dat blijkt volgens Webwereld en Nu.nl uit een lijst van beveiligingsincidenten, die zij in handen kregen na een beroep op Wet openbaarheid bestuur (Wob).

In zeven van de gevallen was sprake van een gerichte aanval; in twee gevallen was er mogelijk sprake van een dergelijke aanval, aldus de twee nieuwssites. De gegevens komen van Govcert, dat voor de Nederlandse overheid ondersteuning biedt bij incidenten.

De twee sites deden een beroep op de Wob voor tientallen incidenten, waarbij er 14 werden geweigerd vanwege 'de veiligheid van de Staat'. Dat is een zwaarwegende reden om informatie te weigeren. Volgens hoogleraar bestuursrecht Bernd van der Meulen aan de Wageningen Universiteit betekent dit dat de dreiging nog actueel is, zei hij tegen Webwereld.

Reageer op dit artikel