nieuws

Verliesverrekening in VpB-systemen fiscus steeds sneller

Geen categorie

De procedures voor de afhandeling van de versoepelde regels rond de terugwenteling van verliezen in de VpbB-systemen van de Belastingdienst verlopen volgens staatssecretaris van Financiën Frans Weekers seeds sneller, zo antwoordt hij op vragen van de kamerleden Omtzigt en Koppejan (CDA).

Nadat de VpB-aangiften zijn ontvangen door de Belastingdienst worden ze op een bepaald moment doorgezet naar het Vpb-systeem. Dat zou dit jaar gebeuren op 25 juli ten aanzien van de aangiften die tot die datum waren ingediend. Door een technische storing is het gerealiseerd op 8 augustus 2011. Vervolgens zijn de aanslagen vanaf 8 augustus opgelegd met als dagtekening 31 augustus 2011.

­Weekers: "Dit betekent dat er in het geval van een verlies terugwenteling heeft plaatsgevonden. Daarvoor zijn nu dus geen belemmeringen meer. De datum waarop de aangiften werden doorgezet naar het Vpb-systeem lag in 2010 in het begin van september. Dit jaar (2011) laat dus al een versnelling zien van een maand ten opzichte van 2010. Het is de bedoeling van de Belastingdienst om in 2012 nog een versnelling aan te brengen in dit proces."
­
Desgevraagd laat Weekers de kamerleden weten het Besluit versoepeling terugwenteling verliezen niet uit te breiden naar verliezen over 2010. Ondernemers mochten met deze regeling hun fiscaal verlies over 2008 sneller terugwentelen. Doel was om de liquiditeitspositie van ondernemers te verbeteren.

(Bron: Plein+)

Reageer op dit artikel