nieuws

Week van de Alfabetisering van start

Geen categorie

Op 5 september start de zevende editie van de Week van de Alfabetisering. Thema dit jaar is: Doe mee! De Week staat meer dan ooit in het teken van het lokale initiatief, activiteiten die dichtbij de mens staan. Een speciale bus vol bijzondere gasten, workshops en campagnemateriaal rijdt door het land om initiatieven te bezoeken en aandacht te vragen […]

Op 5 september start de zevende editie van de Week van de Alfabetisering. Thema dit jaar is: Doe mee!

De Week staat meer dan ooit in het teken van het lokale initiatief, activiteiten die dichtbij de mens staan. Een speciale bus vol bijzondere gasten, workshops en campagnemateriaal rijdt door het land om initiatieven te bezoeken en aandacht te vragen voor het belang van lezen en schrijven. Een estafettegedicht om te komen tot het langste gedicht van Nederland en waar iedereen aan mee kon schrijven, is een van de initiatieven van deze zevende editie.

De Week van de Alfabetisering vindt traditioneel plaats in de week rondom UNESCO's Wereldalfabetiseringsdag op 8 september. Op deze dag worden ook de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De week duurt tot en met 11 september.

Meer informatie: www.weekvandealfabetisering.nl.

Reageer op dit artikel