nieuws

Zonnehuizen verliest 500.000 euro per maand

Geen categorie

Het antroposofische zorgconcern Zonnehuizen heeft het boekjaar 2010 met een verlies van 16 miljoen euro afgesloten en elke maand komt daar 500.000 euro bij. Het concern heeft een plan voor een reorganisatie waarbij 400 van de in totaal 2300 banen zouden moeten verdwijnen. Interim-bestuurder Charles Laurey schrijft in een brief aan de ouders en wettelijk vertegenwoordigers […]

Het antroposofische zorgconcern Zonnehuizen heeft het boekjaar 2010 met een verlies van 16 miljoen euro afgesloten en elke maand komt daar 500.000 euro bij. Het concern heeft een plan voor een reorganisatie waarbij 400 van de in totaal 2300 banen zouden moeten verdwijnen.

Interim-bestuurder Charles Laurey schrijft in een brief aan de ouders en wettelijk vertegenwoordigers van de cliënten dat ook de eigen vermogenspositie van Zonnehuizen negatief is en dat de situatie extra wordt bemoeilijkt door aangekondigde kortingsmaatregelen van de overheid.
Laurey is pas kortgeleden aangetreden. Eerder dit jaar zijn bestuurder Frans Broekhuizen en de leden van de raad van toezicht de laan uitgestuurd.

Herstelplan
De banken en de zorgkantoren hebben Zonnehuizen, in reactie op het herstelpan, een beperkte financiële ruimte geboden om dit plan verder uit te werken. Het risico dat Zonnehuizen failliet gaat, blijft echter nog aanwezig.

Samenwerkingspartner
Laurey schrijft dat ook al gaat het instituut Zonnehuizen ten onder, de zorg hoe dan ook wordt gecontinueerd. De zorgkantoren hebben namelijk een wettelijke zorgplicht. Ook wordt de mogelijkheid van een overname onderzocht. 'We voeren momenteel intensief overleg met eventuele partners en onderzoeken de samenwerkingsmogelijjkheden op haalbaarheid. De komende weken zijn cruciaal.'

Over de Zonnehuizen
Zonnehuizen is een landelijk werkend concern dat actief is in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en speciaal onderwijs voor kinderen en volwassenen. Zonnehuizen werkt op antroposofische grondslag.

Reageer op dit artikel