nieuws

Asito-congres: Nieuwe leider kent zichzelf

Geen categorie

Een snel veranderende wereld vereist nieuw leiderschap. Dat was de insteek van het Asito Diensten Groep-congres dat op 26 oktober plaatsvond in gebouw Spant! in Bussum. Gastsprekers waren voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend en organisatieadviseur Salem Samhoud. Zij bepleitten respectievelijk een inspirerende aanvoerder als nieuwe leider en een leiderschap gebaseerd op sterk […]

Een snel veranderende wereld vereist nieuw leiderschap. Dat was de insteek van het Asito Diensten Groep-congres dat op 26 oktober plaatsvond in gebouw Spant! in Bussum. Gastsprekers waren voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend en organisatieadviseur Salem Samhoud. Zij bepleitten respectievelijk een inspirerende aanvoerder als nieuwe leider en een leiderschap gebaseerd op sterk persoonlijke verbindingen.

"Elke verandering begint met naar jezelf te kijken", hield Ron Steenkuijl, Asito-directeur Marketing & Sales, als introductie voor aan de 650 relaties, genodigden en werknemers die op het congres van zijn bedrijf waren afgekomen. Daar haakte Salem Samhoud gretig op in tijdens de uiteenzetting over zijn eigenzinnige bedrijfsfilosofie. Met het statement Eigen mensen tevreden, klant tevreden, meer winst vatte hij zijn ondernemersvisie helder samen. Kernwoord voor het leiderschap in deze eenvoudige, maar efficiënte bedrijfsopvatting is verbinding, stelde Samhoud: "De leider zal zich zelf goed moeten kennen; wat zijn ambitie is, waar hij goed in is. Leiderschap gaat vooral om wat in je zit."

Niet alleen met zichzelf, maar ook met zijn werknemers moet de leider verbinding hebben. Dat mondt onder meer uit in kennis van het persoonlijke leven van een medewerker: "Kennis van de sociale achtergrond van een medewerker verbetert de onderlinge verhoudingen en heeft een positieve invloed op de motivatie van die persoon voor het bedrijf." Een dergelijke sterke bedrijfsbinding is van belang in een veranderende wereld met ontwikkelingen als digitalisering, feminisering, oudere beroepsbevolking en sterke groei van de Aziatische markt, aldus Samhoud.

Ook ex-minister Willem Vermeend constateerde een lagere economische groei in Europa dan in China of Rusland. Bovendien zag hij nog een trend in de maatschappij die steeds meer van een bedrijf verwacht dat het duurzaam onderneemt. Oude gezagsverhoudingen passen niet langer in deze andere wereld. Vermeend: "Het leiderschap van vroeger was op het leger gebaseerd, maar hiërarchie werkt niet langer. Is zelfs contraproductief. Medewerkers hebben veel meer behoefte aan eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Een leider moet daarom vooral inspireren. Een aanvoerder die als centrale figuur binnen de snelle ontwikkelingen creativiteit stimuleert bij zijn werknemers."

Als dagvoorzitter toonde Ferry Mingelen, parlementair verslaggever van de NOS, aan adequaat en humoristisch met deze ondernemersmaterie om te kunnen gaan. Het informatieve programma werd omlijst door een kort optreden van de spraakmakende mentalisten Rob en Emiel. Met hun verbazingwekkende show wisten zij de zaal in een oogwenk te binden.

Een fotoimpressie van het congres Nieuw leiderschap: wat komt erop ons af?: http://www.watkomteroponsaf.nl/asito/fotoboek.php
Bron: http://www.watkomteroponsaf.nl/

Een uitgebreid verslag van dit congres leest u in de decembereditie van Service Management.

 

Reageer op dit artikel