nieuws

Groei in uitbesteding beheer mobile devices verwacht

Geen categorie

Heel wat Nederlandse bedrijven lopen met het idee rond om het beheer van smartphones en andere populaire gadgets uit te besteden. Dat blijkt uit de uitgebrachte Outsourcing Performance 2012 studie van onderzoeksbureau Giarte. In dit onderzoek worden jaarlijks de grootste outsourcingsdeals onder de loep genomen en krijgen gebruikersorganisaties de vraag of ze tevreden zijn met […]

Heel wat Nederlandse bedrijven lopen met het idee rond om het beheer van smartphones en andere populaire gadgets uit te besteden. Dat blijkt uit de uitgebrachte Outsourcing Performance 2012 studie van onderzoeksbureau Giarte.

In dit onderzoek worden jaarlijks de grootste outsourcingsdeals onder de loep genomen en krijgen gebruikersorganisaties de vraag of ze tevreden zijn met hun leverancier en wat hun plannen zijn met outsourcing.
Het blijkt dat in het domein van het beheer van toepassingen voor eindgebruikers komend jaar de sterkste toename is te verwachten. 
Vorig jaar verwachtte maar 30 procent van de deelnemers aan het onderzoek groei in dit domein. Dit jaar ligt dit percentage op 42 procent.

Terwijl organisaties de afgelopen jaren juist bezig waren om een standaardwerkplek in te richten schroeven eindgebruikers de eisen rond mobiliteit en productiviteit flink op.
Nieuwe producten zoals tabletcomputers en smartphones zorgen voor vraag naar nieuwe beheerdiensten. Dit is volgens Giarte een apart beheervraagstuk, omdat dit soort apparaten voor hun goed functioneren volledig afhankelijk zijn van goede internettoegang.
Er zijn daarmee ook grote gevolgen voor het managen van de connectiviteit in het infrastructuurdomein.

Standaardwerkplek achterhaald
Deze ontwikkkeling dwingt organisaties om af te stappen van een standaardwerkplek. Innovaties rond de mobiliteit maken deze benadering achterhaald.
De productiviteit van werknemers is een combinatie van software, devices en toegang tot internet.
Niet alleen het beheer van de mobiele devices is complexer. Afhankelijk van de taken van werknemers hebben zij verschillende devices nodig – smartphone of tablet – die altijd en overal toegang heeft tot internet en relevante bedrijfsinformatie. Het organiseren van al deze ondersteuning vraagt om nieuwe vormen van uitbesteding.

Bron: http://www.it-executive.nl  

Reageer op dit artikel