nieuws

Inkoopmanagers: Eerste krimp industrie sinds ruim twee jaar

Geen categorie

De omstandigheden in de Nederlandse industrie zijn voor het eerst in 26 maanden verslechterd. Dat bleek uit de inkoopmanagersindex voor de sector die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI) vandaag heeft bekendgemaakt.

De index daalde van 50,7 in augustus tot 48,9 in september. Het vorige dieptepunt, in juli 2009, was 46,6. Een niveau onder 50 duidt op een afname van de industriële activiteit, een stand daarboven op groei. Volgens de NEVI is de daling in september vooral toe te schrijven aan een terugval in nieuwe orders, in de sterkste mate sinds mei 2009.

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde voor de zesde maand op rij. De productie en de werkgelegenheid stegen wel, zij het gering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels