nieuws

Meer geweld tegen personeel Sociale Dienst

Geen categorie

Het geweld tegen medewerkers van de Sociale Dienst is in vergelijking met vier jaar geleden toegenomen met 8 procent. Dat blijkt uit een rapportage over agressie tegen mensen in de publieke sector die minister Donner (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In 2007 presenteerde het kabinet een stevigere aanpak van agressie en geweld […]

Het geweld tegen medewerkers van de Sociale Dienst is in vergelijking met vier jaar geleden toegenomen met 8 procent. Dat blijkt uit een rapportage over agressie tegen mensen in de publieke sector die minister Donner (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In 2007 presenteerde het kabinet een stevigere aanpak van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Het doel was het aantal incidenten terug te brengen met 15 procent. Zo'n twee derde van de medewerkers kreeg toen te maken met ongewenst gedrag. Nu is dat 59 procent.

Reageer op dit artikel