nieuws

‘Minder doden door hartrevalidatie’

Geen categorie

Door meer aandacht te besteden aan hartrevalidatie, kan onnodige sterfte vermeden worden. Ook zorgt hartrevalidatie voor minder terugval na een acuut hartinfarct, minder ziekte en een hogere kwaliteit van leven. Dat is een van de conclusies van het congres van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) vrijdag 7 oktober 2011. Hartrevalidatie houdt in dat hartpatiënten […]

Door meer aandacht te besteden aan hartrevalidatie, kan onnodige sterfte vermeden worden. Ook zorgt hartrevalidatie voor minder terugval na een acuut hartinfarct, minder ziekte en een hogere kwaliteit van leven. Dat is een van de conclusies van het congres van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) vrijdag 7 oktober 2011.

Hartrevalidatie houdt in dat hartpatiënten na hun herstel nauwlettend in de gaten worden gehouden en begeleid door verschillende medische professionals, 'die kijken bijvoorbeeld naar roken, alcoholgebruik, voeding, beweging en medicatiegebruik', aldus een woordvoerster van de NVVC.
De betrokken medische professionals kunnen bijvoorbeeld fysiotherapeuten zijn, of huisartsen, bedrijfsartsen, cardiologen, verpleegkundigen, diëtisten, psychologen of psychiaters. ,,De kosten hiervan vallen mee, vooral omdat het vaak gaat om mensen die door de juiste begeleiding weer aan het werk kunnen'', aldus de woordvoerster.
Nu volgen nog veel te weinig mensen een programma voor hartrevalidatie na een hartaandoening, vindt de NVVC. De vereniging wil dat dat aantal omhoog gaat.

Reageer op dit artikel