nieuws

Ombudsman: Dienst wonen en zorg Amsterdam niet op orde

Geen categorie

De gemeentelijke ombudsman in Amsterdam, Ulco van de Pol, is bezorgd over de dienstverlening aan zorgbehoeftigen in de hoofdstad. In een brief aan VVD-wethouder Eric van der Burg (zorg en welzijn) schrijft hij dat zowel de gemeentelijke dienst wonen, zorg en samenleven als hulpmiddelenleverancier Welzorg de zaken niet op orde heeft, dat maakte hij 18 oktober […]

De gemeentelijke ombudsman in Amsterdam, Ulco van de Pol, is bezorgd over de dienstverlening aan zorgbehoeftigen in de hoofdstad. In een brief aan VVD-wethouder Eric van der Burg (zorg en welzijn) schrijft hij dat zowel de gemeentelijke dienst wonen, zorg en samenleven als hulpmiddelenleverancier Welzorg de zaken niet op orde heeft, dat maakte hij 18 oktober 2011 bekend.

De ombudsman uit zijn zorgen naar aanleiding van een aantal klachten over volgens hem schrijnende situaties van gehandicapte Amsterdammers.
Zo moest een vrouw 17 maanden wachten op de levering van een elektrische rolstoel. 'De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om rolstoelen en andere hulpmiddelen beschikbaar te stellen aan mensen die deze nodig hebben', aldus Ulco van de Pol. 'Deze mensen vormen een zeer kwetsbare groep. Het is dus noodzakelijk dat de gemeente uiterst zorgvuldig omgaat met deze verzoeken.'
Volgens de ombudsman verloopt naast de slechte dienstverlening ook de klachtenafhandeling bij de gemeentelijke dienst en Welzorg niet zoals het hoort

Reageer op dit artikel