nieuws

Savantis: sector Schoonmaak en Glazenwassen groeit

Geen categorie

Savantis, kenniscentrum voor beroepsonderwijs bedrijfsleven, presenteert het statistisch jaaroverzicht 2010/2011: een beschrijving van de belangrijkste kwantitatieve ontwikkelingen in leerlingen, leerbedrijven en trainingen in de vier sectoren van Savantis. De sector Schoonmaak en Glazenwassen groeit. Het aantal leerlingen in de sectoren van Savantis groeide de afgelopen vijf jaar met ruim 20% tot 9625. Dat is met name te […]

Savantis, kenniscentrum voor beroepsonderwijs bedrijfsleven, presenteert het statistisch jaaroverzicht 2010/2011: een beschrijving van de belangrijkste kwantitatieve ontwikkelingen in leerlingen, leerbedrijven en trainingen in de vier sectoren van Savantis. De sector Schoonmaak en Glazenwassen groeit.

Het aantal leerlingen in de sectoren van Savantis groeide de afgelopen vijf jaar met ruim 20% tot 9625. Dat is met name te danken aan de sector Reclame, Presentatie en Communicatie. Het aantal erkende leerbedrijven steeg het afgelopen jaar met 8%. Op 31 december 2010 waren 9989 leerbedrijven erkend.

Voor de sector Schoonmaak en Glazenwassen werden de afgelopen jaren met behulp van subsidies uit de sector opleidingen ontwikkeld. Steeds meer scholen en bedrijven bieden leerlingen de mogelijkheid om een opleiding te volgen.

De economische crisis was van grote invloed op de sectoren Schilderen en Onderhoud en Afbouw. Bedrijven konden minder leerlingen in dienst nemen. In de sector Reclame, Presentatie en Communicatie worden met name de opleidingen Mediavormgever en Signmaker door steeds meer leerlingen gevolgd. Ook Vormgeving Ruimtelijke Presentatie en Communicatie is populair.

Het statistisch jaaroverzicht telt 84 pagina's: www.savantis.nl/over-savantis/onderzoek.

Reageer op dit artikel