nieuws

Schoonmaak treinen: € 150 mln euro in vijf jaar

Geen categorie

Spannende tijden in schoonmaakland: er hangt een miljoenenopdracht boven de markt. NedTrain, schreef in april een Europese aanbesteding uit. Het gaat om de interieurreiniging van vrijwel alle passagierstreinen in Nederland. In feite betreft het twee langlopende contracten: een voor de NS-treinen voor een periode van vijf jaar met een waarde van € 30 mln per […]

Spannende tijden in schoonmaakland: er hangt een miljoenenopdracht boven de markt. NedTrain, schreef in april een Europese aanbesteding uit. Het gaat om de interieurreiniging van vrijwel alle passagierstreinen in Nederland.

In feite betreft het twee langlopende contracten: een voor de NS-treinen voor een periode van vijf jaar met een waarde van € 30 mln per jaar, dus € 150 mln in totaal plus optie op een verlenging met nog eens twee jaar.
Een tweede opdracht komt van de overige spoorvervoerders. deze heeft een waarde van enkele miljoenen per jaar en kent een looptijd van twee jaar, met een optie tot verlenging.

Het draait bij de NedTrain-aanbesteding niet in de eerste plaats om de laagste prijs. de opdrachtgever hecht zeer aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

NedTrain heeft inmiddels een voorselectie achter de rug. Maximaal zes uitgekozen partijen mogen binnenkort een offerte uitbrengen. Rond de jaarwisseling zal NedTrain de groep beperken tot drie kandidaten. Een paar maanden later is duidelijk aan wie de miljoenenorder wordt gegund.

bron: 25-10-2011, Het Financieele Dagblad, geschreven door: Jan Verbeek

 

 

Reageer op dit artikel