nieuws

Stokje gestoken voor doorverkoop KvK-gegevens

Geen categorie

Ondernemers die ingeschreven staan in het handelsregister, kunnen vanaf halverwege volgend jaar op simpele wijze aangeven dat hun gegevens niet mogen worden doorverkocht aan derden. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) geschreven aan de Tweede Kamer, zo meldt het Algemeen Nederlands persbureau (ANP).

Verhagen geeft daarmee gehoor aan een verzoek van D66. Volgens de partij leidt de doorverkoop door de Kamer van Koophandel (KvK) tot allerlei ongevraagde en ongewilde reclamezendingen. Eerder maakte ook de SP al bezwaar tegen de praktijk.

De Kamer van Koophandel heeft gegevens van ingeschrevenen tegen betaling beschikbaar heeft gesteld aan derden, zoals Google.

De organisatie van 12 Kamers van Koophandel worden samengevoegd tot één orgaan met een centraal bestuur, zo maakte Verhagen eerder al bekend. Ook de organisatie Syntens wordt hierin ondergebracht. Dit op te richten 'Ondernemingsplein' gaat uiterlijk op 1 januari 2014 van start. Een voorlopig 'digitaal loket' start volgend jaar al.

Reageer op dit artikel