nieuws

Toch toiletten in treinen in Gelderland

Geen categorie

Nieuwe treinen op regionale spoorlijnen in Gelderland krijgen toch toiletten. Dat besloten Provinciale Staten van Gelderland eind september. De Gelderse politiek komt daarmee terug op een eerder besluit om nieuwe treinen niet van wc's te voorzien. Op 28 september ontving de provincie een oproep met meer dan 3300 handtekeningen om de treinen toch van een […]

Nieuwe treinen op regionale spoorlijnen in Gelderland krijgen toch toiletten. Dat besloten Provinciale Staten van Gelderland eind september. De Gelderse politiek komt daarmee terug op een eerder besluit om nieuwe treinen niet van wc's te voorzien.

Op 28 september ontving de provincie een oproep met meer dan 3300 handtekeningen om de treinen toch van een toilet te voorzien. Zelfs de Nederlandse Vereniging voor Urologie wees de provincie op de noodzaak van toiletten in treinen. Gelderland gaat daarom nu toch overstag, ondanks de miljoeneninvestering die ermee is gemoeid. Het gaat onder meer om treinen in de Achterhoek en op het traject Amersfoort – Ede/Wageningen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel