nieuws

Cultiveren personeel belangrijkste prioriteit HR

Geen categorie

Medewerkers betrokken houden, hun talenten ontwikkelen en ze binnenboord houden. Volgens HR-directeuren zijn dat de grootste prioriteiten voor de komende jaren.

Cultiveren personeel belangrijkste prioriteit HR

Dit blijkt uit de HR Strategic Leadership Survey van Harvey Nash, een jaarlijks internationaal onderzoek waarvoor 300 HR-verantwoordelijken ondervraagd werden. De top vier wordt opgevolgd door management development, performance management, organisatieontwikkeling en recruitment. Ze draaien allemaal om het cultiveren van personeel, aldus de onderzoekers.

Toekomst
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat HR een steeds grotere rol speelt bij het plaatsen van onderwerpen op de zakelijke agenda en het stellen van doelen voor de toekomst. Bij 20 procent van de organisaties is HR hier sterk bij betrokken en bij 27 procent is HR nog niet betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie. Volgens het onderzoek werkt 53 procent van de respondenten proactief om belangrijke onderwerpen aan te zwengelen op directieniveau.

Verschil
Jan-Leen 't Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland stelt in een reactie: "De HR verantwoordelijken zijn, zoals we mogen verwachten, goed op de hoogte van aanstaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er is echter nog wel een verschil tussen het signaleren van de ontwikkelingen en hier actief mee aan de slag gaan. Wij merken toch vaak dat er pas wordt begonnen met handelen als de verwachte ontwikkelingen zich beginnen te vertonen. Daarom is het goed om te zien dat HR een steeds grotere vinger in de pap krijgt bij het management. Als hier het belang van de activiteiten duidelijk is, en het voordeel voor de organisatie ingezien wordt, is het nog maar een kleine stap naar het ondernemen van actie."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels