nieuws

Breda kiest voor 5 thuiszorgaanbieders i.p.v. 17

Geen categorie

Het College van B en W van gemeente Breda heeft onlangs een nieuwe Europese aanbesteding gedaan voor de huishoudelijke verzorging. Het resultaat is dat de huishoudelijke verzorging in Breda vanaf 1 januari 2012 door vijf in plaats van 17 zorgaanbieders wordt uitgevoerd. Deze uitkomst veroorzaakt nogal wat spanning in de gemeente. Dit meldt Zorgvisie. Behalve […]

Het College van B en W van gemeente Breda heeft onlangs een nieuwe Europese aanbesteding gedaan voor de huishoudelijke verzorging. Het resultaat is dat de huishoudelijke verzorging in Breda vanaf 1 januari 2012 door vijf in plaats van 17 zorgaanbieders wordt uitgevoerd. Deze uitkomst veroorzaakt nogal wat spanning in de gemeente. Dit meldt Zorgvisie.

Behalve Surplus Zorg zijn de geselecteerde zorgaanbieders nieuw in Breda. Dat betekent dat ruim vierduizend mensen/gezinnen zullen moeten overstappen naar een andere zorgaanbieder, en velen vragen zich af of zij hun vertrouwde thuiszorghulp wel kunnen houden. In het bestek van de aanbesteding wordt de nieuwe zorgaanbieders expliciet gevraagd in overleg te treden met de huidige aanbieders om zowel personeel als cliënten over te nemen.

Meldpunt CDA
De CDA-fractie van de gemeenteraad heeft een meldpunt geopend naar aanleiding van de aanbesteding. 'De CDA fractie kan met deze signalen het College houden aan de gemaakte afspraken omtrent de kwaliteit van zorgverlening', zo staat er op de site van de partij.

Careyn
In een reportage van Omroep Brabant noemt verliezende thuiszorgorganisatie Careyn de nieuwe Wmo-aanpak van Breda 'onverstandig’. (Bron: Zorgvisie)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels