nieuws

Marcel Levi (AMC): Ziekenhuizen moeten taken verdelen

Geen categorie

'Iedereen is het er wel over eens dat dit niet efficiënt is en dat het beter is om taken te verdelen. Tussen de academische centra en de algemene ziekenhuizen, en tussen de academische centra onderling. Maar dan moeten de zorgverzekeraars wel sturend optreden.' Dat zegt Marcel Levi, voorzitter raad van bestuur van ziekenhuis AMC, in […]

'Iedereen is het er wel over eens dat dit niet efficiënt is en dat het beter is om taken te verdelen. Tussen de academische centra en de algemene ziekenhuizen, en tussen de academische centra onderling. Maar dan moeten de zorgverzekeraars wel sturend optreden.' Dat zegt Marcel Levi, voorzitter raad van bestuur van ziekenhuis AMC, in het Financieele Dagblad.

Planbare routineoperaties moeten volgens hem goedkoper worden en in kleinere ziekenhuizen worden uitgevoerd. 'Het is een ingewikkelde en delicate operatie, waarbij sturing en veel overtuigingskracht nodig zijn, juist omdat het prestige van ziekenhuizen in het geding is. Maar als het bekostigingssysteem wordt aangepast en verzekeraars hun verantwoordelijkheid nemen, kan het landschap binnen drie tot vijf jaar echt aan het veranderen zijn, en kan het over nog eens vijf jaar op een nieuwe leest geschoeid zijn.'

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels