nieuws

65 procent van ggz-instellingen gaat minder zorg leveren

Geen categorie

87 procent van de ggz-instellingen maakt zich (zeer) grote zorgen over aangekondigde bezuinigingen en 65 procent zegt minder zorg te gaan leveren om dit op te vangen. Dat is een van de conclusies van de tweede editie van de Financiële Zorgthermometer die onder 207 financieel managers in de zorg gehouden is. Ieder kwartaal doen de HEAD en […]

87 procent van de ggz-instellingen maakt zich (zeer) grote zorgen over aangekondigde bezuinigingen en 65 procent zegt minder zorg te gaan leveren om dit op te vangen. Dat is een van de conclusies van de tweede editie van de Financiële Zorgthermometer die onder 207 financieel managers in de zorg gehouden is.

Ieder kwartaal doen de HEAD en Finance Ideas onderzoek naar de ontwikkelingen op financieel gebied in de zorgsector. De vragen achter de Financiële Thermometer worden elk kwartaal gesteld om een trend te kunnen weergeven. Daarnaast wordt een aantal actuele thema's belicht. Dit onderzoek wordt gedaan onder de circa 800 leden van de HEAD.

Enkele andere conclusie:
– Er is veel draagvlak onder de financials van de ziekenhuizen voor het hoofdlijnenakkoord, maar de meerderheid verwacht met 2,5 procent of meer te groeien en verwacht dat de MBI zal worden toegepast in 2013.
– Het boekwaardeprobleem in de VVT- en GHZ-sectoren is minder groot dan gedacht, slechts eenderde verwacht afwaardering van vastgoed.
– NHC (normatieve huisvestingscomponent) blijft bij VVT/GHZ het belangrijkste thema.
– Slechts 60 procent van de VVT-sector heeft inzicht in de waarde van het vastgoed.
– 58 procent van de financials verwacht dat de kredietopslag de komende tijd stijgt.
– De invloed van verzekeraars bij ziekenhuizen stijgt verder.

Meer informatie: HEAD.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels