nieuws

‘E-gates Schiphol verlagen veiligheid’

Geen categorie

De e-gates op Schiphol verlagen de veiligheid op de luchthaven. Dat stelt hoogleraar techno-regulering Ronald Leenes in Computable: 'De ambitie van de NV Schiphol om de reizigerstevredenheid te maximaliseren, staat op gespannen voet met de ambitie van de marechaussee om de grensbewaking fatsoenlijk uit te voeren'. In het najaar van 2011 installeert Schiphol 36 'e-gates'. […]

De e-gates op Schiphol verlagen de veiligheid op de luchthaven. Dat stelt hoogleraar techno-regulering Ronald Leenes in Computable: 'De ambitie van de NV Schiphol om de reizigerstevredenheid te maximaliseren, staat op gespannen voet met de ambitie van de marechaussee om de grensbewaking fatsoenlijk uit te voeren'.

In het najaar van 2011 installeert Schiphol 36 'e-gates'. De 'zelfbedienings'-poorten controleren de identiteit van reizigers door een foto van hun gezicht te vergelijken met de foto in hun biometrische paspoort.

Lees hier het hele artikel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels