nieuws

Multi-inzet schoonmakers van Schiphol

Geen categorie

Dagblad De Telegraaf meldt dat er in het Haagse stadhuis bijna 4500 goedwerkende tl-buizen worden vervangen door nieuwe lichtbuizen. Een klus die wordt geklaard door schoonmakers van Schiphol in plaats van door gekwalificeerde elektriciens PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn komt met het nieuws naar buiten.  De gemeente heeft de opdracht verstrekt aan technisch dienstverlener Strukton Worksphere. Volgens […]

Dagblad De Telegraaf meldt dat er in het Haagse stadhuis bijna 4500 goedwerkende tl-buizen worden vervangen door nieuwe lichtbuizen. Een klus die wordt geklaard door schoonmakers van Schiphol in plaats van door gekwalificeerde elektriciens

PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn komt met het nieuws naar buiten. 

De gemeente heeft de opdracht verstrekt aan technisch dienstverlener Strukton Worksphere. Volgens de PVV heeft dit bedrijf het project uitbesteed aan onderaannemer Nefam, die voor de uitvoering uitzendbureau SMC heeft ingeschakeld. Het gaat om twee mensen die tot voor kort op de luchthaven Schiphol werkten als schoonmaker.

In het verleden werden dit soort werkzaamheden uitgevoerd door de eigen technische dienst van de gemeente, maar door bezuinigingen is deze afdeling ingekrimpt en worden veel oorspronkelijke taken door derden uitgevoerd.

Strukton kon op 15 september inhoudelijk niet reageren; het bedrijf gaat de zaak onderzoeken. De PVV gaat vragen stellen over de affaire.

Bron: De Telegraaf, 15 september 2011, auteur: Alexander Bakker

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels