nieuws

Nieuwe cao voor Gehandicaptenzorg definitief

Geen categorie

95 procent van de leden van Abvakabo FNV heeft ingestemd met de nieuwe cao Gehandicaptenzorg (GHZ). De 160.000 medewerkers in de GHZ krijgen 5,75 procent structurele loonsverhoging en eenmalig 0,5 procent. Op 30 augustus 2011 hebben de werkgevers- en werknemersorganisaties het resultaat van hun achterbanraadplegingen besproken. Alle partijen zijn positief. De cao GHZ 2011-2014 is […]

95 procent van de leden van Abvakabo FNV heeft ingestemd met de nieuwe cao Gehandicaptenzorg (GHZ). De 160.000 medewerkers in de GHZ krijgen 5,75 procent structurele loonsverhoging en eenmalig 0,5 procent.

Op 30 augustus 2011 hebben de werkgevers- en werknemersorganisaties het resultaat van hun achterbanraadplegingen besproken. Alle partijen zijn positief. De cao GHZ 2011-2014 is daarmee definitief. Wim van der Hoorn, cao-onderhandelaar namens Abvakabo FNV, is tevreden: 'Goede afspraken geven rust en duidelijkheid. En dat is welkom in een tijd van onzekerheid.'

Looptijd
De nieuwe cao GHZ heeft een looptijd van drie jaar: van 1 maart 2011 tot 1 maart 2014. De salarissen stijgen op 1 oktober 2011 met 1,25 procent, op 1 juli 2012 met 1,5 procent en op 1 juli 2013 met 2 procent.

Eindejaarsuitkering
Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering in deze drie jaar met 1 procent omhoog van 5,75 procent naar 6,75 procent. Bovendien wordt het systeem anders: alle werknemers krijgen naar rato een eindejaarsuitkering en niet zoals nu het geval is, alleen de werknemers die op 31 december van een jaar in dienst zijn. Dit houdt in dat zo'n 20 .000 werknemers met een dienstverband voor bepaalde tijd nu wel een eindejaarsuitkering krijgen.

Stagevergoeding
Ook zijn afspraken gemaakt over verhoging van de stagevergoeding, het verdwijnen van de aanloopschalen in het loongebouw en het scholingsbudget gaat naar minstens 2 procent van de loonsom.

Meer informatie: het volledige akkoord.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels