nieuws

Reclamecommissie tikt Prescan op de vingers

Geen categorie

Het bedrijf Prescan Nederland, dat mensen preventief medisch onderzoek aanbiedt, moet zijn reclamecampagne veranderen, omdat die misleidend en oneerlijk is. Dat heeft de Reclame Code Commissie eerder deze week geoordeeld, zo is donderdag 1 september 2011 bekend geworden. Het bedrijf in Hengelo publiceerde tijdens de Tour de France advertenties in kranten waarin oud-wielrenner Hennie Kuiper werd […]

Het bedrijf Prescan Nederland, dat mensen preventief medisch onderzoek aanbiedt, moet zijn reclamecampagne veranderen, omdat die misleidend en oneerlijk is. Dat heeft de Reclame Code Commissie eerder deze week geoordeeld, zo is donderdag 1 september 2011 bekend geworden.

Het bedrijf in Hengelo publiceerde tijdens de Tour de France advertenties in kranten waarin oud-wielrenner Hennie Kuiper werd geciteerd. De oud-wielrenner zegt in de advertentie: 'Bij Prescan vertelde men mij dat er bij één op de 50 mensen een tumor wordt ontdekt. Dankzij de Total Body Scan van Prescan weet ik dat ik gezond ben.'
Volgens de Reclame Code Commissie kan het bedrijf niet voldoende controleerbaar wetenschappelijk onderbouwen dat bij de scan bij één op de 50 mensen een tumor wordt ontdekt. Daarbij heeft de commissie bezwaar tegen de uitspraak van Kuiper dat hij dankzij de scan weet dat hij gezond is. Volgens de commissie kunnen niet alle aandoeningen via een Total Body Scan worden ontdekt.
De zaak was aanhangig gemaakt door de Vereniging tegen de Kwalzalverij, een organisatie van artsen die strijdt tegen ondeugdelijke medische behandelingen.

Beroep
Prescan zegt beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels