nieuws

Aangifte btw-correctie hoeft niet tussentijds bij gebroken boekjaar

Geen categorie

Ondernemers die te maken hebben met een gebroken boekjaar mogen toch aan het einde van hun boekjaar de btw-correctie doorgeven in plaats van tussentijds in het boekjaar. Accon avm uitte vorige week kritiek op het voorstel van de Belastingdienst om collectief bezwaar aan te tekenen tegen de btw-correctie van de zaak, omdat dit praktisch onuitvoerbaar bleek. Deze kritiek bleek aanleiding om het plan aan te passen.

 

In het oorspronkelijke voorstel van de Belastingdienst moest de BTW-ondernemer met een gebroken boekjaar de aangifte over verschillende posten op verschillende momenten in het jaar aangeven. Omdat dit praktische bezwaren met zich meebracht was een wijziging in de wet noodzakelijk volgens Accon avm.

 

Privégebruik in laatste aangifte

Gepleit werd voor het aangeven van het privégebruik in de laatste aangifte van het boekjaar. Zowel de Belastingdienst als het ministerie gaf deze week gehoor aan de oproep. René de Visser, Directeur Belastingadvies Accon avm: "We hebben elkaar een luisterend oor geboden en zijn zo samen tot een oplossing gekomen waar uiteindelijk de ondernemers van profiteren. En daar is het ons allemaal om te doen."

Reageer op dit artikel