nieuws

CNV: gezamenlijk basis voor CAO-akkoord

Geen categorie

Waar het FNV de stakingen door laat gaan en kiest voor een hardere lijn, is het CNV veel gematigder. Gevolg is ook een mildere reactie op de gesprekken van 23 januari. "Doel van het gesprek was om te zien of er een gezamenlijke basis ligt voor een CAO-akkoord. Die basis blijkt er te zijn." Jan […]

Waar het FNV de stakingen door laat gaan en kiest voor een hardere lijn, is het CNV veel gematigder. Gevolg is ook een mildere reactie op de gesprekken van 23 januari. "Doel van het gesprek was om te zien of er een gezamenlijke basis ligt voor een CAO-akkoord. Die basis blijkt er te zijn."

Jan Kampherbeek: "Voor CNV Schoonmaak zijn de volgende punten heel belangrijk: loonsverhoging, opleidingen en ziekteverzuimbeleid." Deze punten zijn volgens het CNV uitvoerig besproken. Dat geldt ook voor andere voorstellen die nog niet eerder aan bod zijn geweest. Het gaat dan volgens het CNV over bezoek bedrijfsarts, vakantiedagen, contractwisseling, overplaatsing, pensioen, overwerk, vermelding loonstrook en internationale solidariteit. Ook punten voor de specialistische reiniging en administratieve functies zijn besproken.

Werkdruk
Kampherbeek: "We hebben verder uitgebreid stilgestaan bij het voorkomen van een oplopende werkdruk. Voor ons is duidelijk dat de werkdruk nu al te hoog is en dat we moeten voorkomen dat de werkdruk nog hoger wordt. Daarnaast is een goede loonsverhoging belangrijk, want de kosten voor mensen stijgen ook." Een ander belangrijk punt voor het CNV is het ziekteverzuimbeleid. "Het lijkt erop dat werkgevers steeds meer druk uitoefenen op werknemers om zich niet ziek te melden. Daarnaast verwachten ze van mensen die ziek zijn dat ze zich op de vreemdste plaatsen bij de bedrijfsarts melden. CNV Schoonmaak vindt dat werkgevers zorgvuldig moeten omgaan met zieke mensen en dat ze geen heksenjacht moeten houden."

Concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt. Kampherbeek: "Wel is duidelijk dat er een basis is om verder te onderhandelen." Dat gebeurt op woensdag 1 februari.

Reageer op dit artikel