nieuws

Eis: jaar cel voor beveiligers Beatstad

Geen categorie

Tegen drie beveiligers van het popfestival Beatstad is donderdag in hoger beroep een jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt ze van zware mishandeling met de dood tot gevolg. In september 2007 wilden de beveiligers een 18-jarige bezoeker van het festivalterrein verwijderen. Ze werkten hem tegen de grond, omdat hij […]

Tegen drie beveiligers van het popfestival Beatstad is donderdag in hoger beroep een jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt ze van zware mishandeling met de dood tot gevolg.

In september 2007 wilden de beveiligers een 18-jarige bezoeker van het festivalterrein verwijderen. Ze werkten hem tegen de grond, omdat hij agressief reageerde. Met zijn drieën hielden de beveiligers de jongen in bedwang tot de politie arriveerde. De jongen werd onwel en overleed later in het ziekenhuis.

De uitspraak in het hoger beroep wordt verwacht op 2 februari.

Reageer op dit artikel