nieuws

European Payment Index 2012: verslechterde betalingsmoraal verwacht

Geen categorie

Intrum Justitia is de aanloop gestart naar de European Payment Index 2012. Duizenden ondernemers in twintig Europese landen worden bevraagd over hun ervaringen met betalingsbedrag. Het lijkt erop dat de uitslag niet positief gaat worden. Intrum Justitia verwacht opnieuw een verslechterde betalingsmoraal.

Vorig jaar liet de European Payment Index (EPI) recordbedragen zien van € 312 miljard (Europa) en bijna € 15 miljard (Nederland) die noodgedwongen werden afgeboekt als gevolg van onbetaalde rekeningen. Gevreesd wordt dat deze bedragen in 2012 nog hoger zullen liggen.

"Geen adequate wetgeving"

Edwin Prevoo, directeur Intrum Justitia Nederland: "De recessie is het afgelopen jaar alleen maar verhevigd en in Nederland missen we nog steeds adequate wetgeving die op tijd betalen beter stimuleert. Vraag is dus wat dat betekent voor het betalingsgedrag, en voor de Nederlandse ondernemingen. Niet voor niets gaf een vijfde van de deelnemende bedrijven aan de EPI 2011 aan dat te late betalingen een serieuze bedreiging vormen voor het voortbestaan van de onderneming. Daarnaast ben ik erg benieuwd of de overheid nog steeds slecht scoort als het gaat om op tijd betalen."

Reageer op dit artikel