nieuws

F-Mex presenteert lustrumboek ‘Facilitair perspectief’

Geen categorie

Vijf jaar F-Mex, waar heeft dat allemaal toe geleid? Voor wie dat wil weten is er het kersverse lustrumboek 'Facilitair Perspectief' dat de stichting F-Mex tijdens de beurs Facilitair vorige week in Den Bosch presenteerde. Geestelijk vader van F-Mex is Iwan Liem, die in de periode 2004-2005 (hij was toen Facility Manager van het jaar) […]

Vijf jaar F-Mex, waar heeft dat allemaal toe geleid? Voor wie dat wil weten is er het kersverse lustrumboek 'Facilitair Perspectief' dat de stichting F-Mex tijdens de beurs Facilitair vorige week in Den Bosch presenteerde.

Geestelijk vader van F-Mex is Iwan Liem, die in de periode 2004-2005 (hij was toen Facility Manager van het jaar) zag dat er een gapend gat was tussen de praktijk en het FM-onderwijs. Hij wilde daar graag iets aan doen door het samenbrengen van talentvolle studenten, young professionals en de facilitaire praktijk.

De kracht van F-MEX zit, aldus Liem, in de collectieve intelligentie van facilitaire organisatie en young professionals. Deze collectieve intelligentie maakt het mogelijk om diverse vraagstukken op te lossen en innovatieve ideeën te creëren.

Het boek (91 pagina's) bevat een overzicht van de activiteiten, projecten en vergaarde kennis.

– Het eerste deel (pag. 11 t/m 25) verschaft inzicht in de manier waarop de stichting haar twee pijlers Talentontwikkeling (met onder meer programma's voor excellence students, Young professionals en Facility coaches) en Kennisontwikkeling- en verspreiding (met onder meer CARE, netwerkbijeenkomsten, masterclasses) invult.

– Het tweede deel (pag. 27 t/m 90) behandelt de theorie van regievoering. Ook wordt de implementatie van regie in verschillende sectoren behandeld en wordt een aantal modellen toegelicht, modellen  die F-Mex samen met haar leden heeft ontwikkeld.

Bij de foto:
F-Mex voorzitter Henk van der Sluis (rechts) overhandigt Facto hoofdredacteur Gerard Dessing een exemplaar van het kersversie lustrumboek.

Meer weten? Zie http://www.f-mex.com/

Reageer op dit artikel