nieuws

Flynth: Bezwaar maken tegen btw-correctie privégebruik auto versoepeld

Geen categorie

Flynth meldt dat de overheid is tegemoetgekomen aan de bezwaren van het accountantskantoor met betrekking tot de voorwaarden die de Belastingdienst had voorgesteld voor collectief bezwaar tegen de btw-correctie privégebruik auto.

Gisteren gaf Flynth aan niet akkoord te kunnen gaan met die voorwaarden. Vandaag heeft overleg plaatsgehad met vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën, de Belastingdienst en onder andere Flynth. Flynth noemt dit overleg ‘constructief’. ‘In dit gesprek is de overheid aan onze bezwaren tegemoetgekomen. Hierdoor kan Flynth zich nu aansluiten bij een collectieve bezwaarprocedure,’ aldus Flynth.
­
Doorslaggevend voor Flynth is dat onder de nieuwe voorwaarden nog slechts beperkte gegevens hoeven te worden aangeleverd en ondernemers niet langer fors beperkt worden in hun individuele beroepsmogelijkheden. Onder de nieuwe voorwaarden moeten intermediairs (accountants / belastingadviseurs) nog de volgende gegevens van hun klanten aanleveren:

    * beconummer
    * btw-nummer en
    * het tijdvak

‘Daarnaast is het vanzelfsprekend wel noodzakelijk dat het financiële belang goed in de administratie wordt vastgelegd. Door deze versoepeling kan nu op eenvoudigere wijze bezwaar gemaakt worden,’ zo stelt Flynth.

Lees ook: Wagenparken mogelijk in zwaar weer door nieuwe btw-correctie 

Reageer op dit artikel