nieuws

GGZ Drenthe verliest bijna 120 banen

Geen categorie

Bij GGZ Drenthe vervallen de komende tijd bijna 120 banen. Dat is het gevolg van de kabinetsbezuinigingen. GGZ Drenthe moet dit jaar 8,5 miljoen euro inleveren, zo maakte de organisatie maandag 30 januari 2012 bekend. Door de invoering van de eigen bijdrage voor behandeling en verblijf verwacht de ggz minder hulpvragen. Ook speelt een rol dat […]

Bij GGZ Drenthe vervallen de komende tijd bijna 120 banen. Dat is het gevolg van de kabinetsbezuinigingen. GGZ Drenthe moet dit jaar 8,5 miljoen euro inleveren, zo maakte de organisatie maandag 30 januari 2012 bekend.

Door de invoering van de eigen bijdrage voor behandeling en verblijf verwacht de ggz minder hulpvragen. Ook speelt een rol dat aanpassingsstoornissen niet langer deel uitmaken van de basis ziektekostenverzekering. Dit zijn problemen die ontstaan als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Tot nu toe zochten jaarlijks tussen de 1500 en 2000 mensen hiervoor hulp bij GGZ Drenthe.
Een van de maatregelen die de organisatie neemt, is dat meer mensen thuis of op de polikliniek worden behandeld. Het aantal beschikbare plaatsen in de klinieken gaat het komende jaar met ongeveer 75 terug. Ook worden enkele locaties gesloten en wordt stevig het mes gezet in ondersteunende diensten.

Reageer op dit artikel